İnekten sağılan süt memeden sağıldığında ineğin vücut ısısı olan 38°-39° derecededir.
Bu derecedeki süt olabildiğince hızlı bir şekilde en ideal ısı olan 4° dereceye düşürülmeli ve işleme alınıncaya kadar 4°-6° derece aralığında korunmalıdır. Bu sebeple sütün ideal dereceye kadar soğutulması, içeriğindeki kalitesinin korunması, herhangi bir bakteri üremesinin önlenmesi ve işleme sırasında bileşen değişikliklerinin olmaması için gereklidir.
En Önemli Nedenleri
1-Sütü doğru sıcaklıkta tutmalı
2-Verimli-doğru ölçümler yapmalı
3- Bakteri Üremesini engellemeli
SÜT SOĞUTMA TANKLARININ GÖREVLERİ
Süt soğutma tanklarından beklenen en önemli özellikler:
Hızlı Soğutma yaparak sütün içindeki zararlı bakterilerin üreme hızını yavaşlatması ve hızlı soğutma yaparak enerji tasarrufu sağlaması
Kaliteli bir süt soğutma tankı sadece hızlı soğutma yapmakla kalmamalı aynı zamanda iyi bir izolasyona sahip olarak soğuttuğunu uzun süre soğuk muhafaza ederek motorların daha az arayla devreye girmesini sağlayarak enerji tasarrufu sağlamalıdır.
Sağdığınız sütü İNTERMİLK süt soğutma tanklarıyla çok daha hızlı soğutur, soğuttuğunuzu daha uzun süre saklarsınız. Üstelik çok daha düşük enerji maliyetiye.
Soğutma sınıfları 2BII’dır.
Tüm yüzeyler 2 mm AISI 304 paslanmaz çelik kullanılmıştır.
Lazer kaynak ile üretilmiş rolbont (evaporatör) plaka ile yüzeyden soğutma sağlanır.
İzolasyon için 60 mm 141 BHFC yüksek yoğunluklu poliüretan kullanılır.
Karıştırma motoru, sütün sıcaklığı 4 dereceye düşünceye kadar devamlı çalışıp, süt soğuyunca her 15 dakika içinde 2 dakika çalışıp, 13 dakika bekleme konumunda durmaya programlanmıştır.
İki grup soğutma motoru ve kondansatör. Çift fanlı kondansatör.
Paslanmaz muhafazalı dijital dokunmatik kontrol ünitesi. Dijital ekrandan arıza uyarılarını, tankın içindeki süt miktarını, otomatik yıkama programının aşamalarını takip etme olanağı.
Otomatik yıkama programı ve tankın çalıştırılması tek tuşla başlatılabilir.