SÜT SOĞUTMA TANKI
NEDEN SÜTÜ SOĞUTMAK GEREKİR?
İnekten sağılan süt memeden sağıldığında ineğin vücut ısısı olan 38°-39° derecededir.
Bu derecedeki süt olabildiğince hızlı bir şekilde en ideal ısı olan 4° dereceye düşürülmeli ve işleme alınıncaya kadar 4°-6° derece aralığında korunmalıdır. Bu sebeple sütün ideal dereceye kadar soğutulması, içeriğindeki kalitesinin korunması, herhangi bir bakteri üremesinin önlenmesi ve işleme sırasında bileşen değişikliklerinin olmaması için gereklidir.
En Önemli Nedenleri
1-Sütü doğru sıcaklıkta tutmalı
2-Verimli-doğru ölçümler yapmalı
3- Bakteri Üremesini engellemeli
SÜT SOĞUTMA TANKLARININ GÖREVLERİ
Süt soğutma tanklarından beklenen en önemli özellikler:
Hızlı Soğutma yaparak sütün içindeki zararlı bakterilerin üreme hızını yavaşlatması ve hızlı soğutma yaparak enerji tasarrufu sağlaması
Kaliteli bir süt soğutma tankı sadece hızlı soğutma yapmakla kalmamalı aynı zamanda iyi bir izolasyona sahip olarak soğuttuğunu uzun süre soğuk muhafaza ederek motorların daha az arayla devreye girmesini sağlayarak enerji tasarrufu sağlamalıdır.
Sağdığınız sütü İNTERMİLK süt soğutma tanklarıyla çok daha hızlı soğutur, soğuttuğunuzu daha uzun süre saklarsınız. Üstelik çok daha düşük enerji maliyetiye.